Stal Haakswold

Casanova Boy

Afstamming

vader: Jumbo OLH 636 DK van Orlando OLH 479 (Old) x Yvonne S 6590
moeder: Maja OL 7165 van Obmand S 483 x Lis S 6950

Klik hier voor de volledige afstamming.


Goedgekeurd

CBkleinCasanova Boy is als dekhengst goedgekeurd bij het Zuchtverband für das Ostfriesische und Alt-Oldenburger Pferd e.V. en door deze goedkeuring eveneens erkend door de Vereniging Groninger Paard (VGrP).

Casanova Boy is ingeschreven geweest bij het stamboek International Heavy Warmblood (I.H.W.) en verkreeg daar het predikaat premiehengst met A-status , d.w.z. hij werd op grond van getoonde afstammelingen en verrichtte sportprestaties voor het leven goedgekeurd. In 2010 hebben we onze hengsten uit het IHW teruggetrokken, wegens niet verenigbare standpunten over de te voeren fokrichting.

Overige gegevens

Casanova Boy is in 1990 in Denemarken geboren. In basis is de hengst op zuiver Oldenburger bloedlijnen gefokt, met in de verre voorvaderen nog een keer de hengst Condor, die voornamelijk werd gebruikt ter verbetering van de beweging. Deze beweging is goed verankerd in zijn genen en hij geeft deze ook door aan zijn nafok.

Casanova Boy is in zijn jonge jaren uitgebracht in de sport. In dressuur M2 met winstpunten geklasseerd, aangespannen dressuurklasse L en in marathons heeft hij in 2-span gelopen. Daarnaast beschikt hij over goede springtechniek, welke aanleg hij ook vererft.

De gitzwarte Casanova Boy stamt uit een lijn met veel maat. Hoewel hijzelf 1.65m meet, wordt zijn nafok qua stokmaat veelal groter. Hij beschikt over een uitermate braaf karakter, welke eigenschap ook weer kenmerkend is voor de nakomelingen.

Dekinformatie

De ervaring heeft ons geleerd dat bij de meeste fokkers K.I. de voorkeur geniet. Wij hebben dan ook besloten met onze hengsten uitsluitend K.I. te dekken.
U kunt 1 1/2 dag voor de inseminatiedatum bij ons de sperma bestellen. In de drie noordelijke provincies kan ook de inseminatie door ons worden verzorgd. Voor de rest van Nederland geldt dat de sperma aan eigen dekstation of dierenarts verzonden wordt. Voor verdere voorwaarden kunt u contact met ons opnemen.© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl